Öronakupressur enl NADA

 

Jag har valt att komplettera mina kunskaper med öronakupressur, dels för att jag tycker det är en mycket fin kombination till de andra terapiformer jag erbjuder men också för att ge mina klienter ett verktyg att ta med hem, att själv kunna påverka och vara med i processen till bättre hälsa tror jag är en stor och viktig del i tillfrisknandet. Kinesisk medicin har länge intresserat mig och just öronakupressuren tilltalar mig mycket då trots att den är enkel når man ändå hela kroppen genom några punkter.

Massage mjukar upp utisdan – Öronakupressur balanserar insidan

Hur går det till?

Behandlingen börjar med att jag sätter kulplåster/fröplåster på 6 bestämda punkter i örat som står för olika organ i kroppen.
När punkterna på örat stimuleras med hjälp av trycket  av frö- eller kulplåster så aktiveras känselkroppar i örats hud som blir till en impuls som skickas till centrala nervsystemet, till hjärnan, som i sin tur skickar ut impulser till kroppen att rätta till obalansen.
När alla plåstrena är ditsatta får du ligga och slappna av en stund, alternativt går vi vidare med annan terapiform.
Efter behandlingens slut får plåstrena sitta kvar så att de kan få fortsätta verka under flera dagar.
För bästa effekt uppmanar jag dig att gnugga på punkterna och på så vis behandla dig själv till nästa gång vi ses. Ju oftare du gnuggar på punkterna desto bättre!

Forskning visar att öronakupressur/-akupunktur påverkar det autonoma nervsystemet mer än vad kroppsakupunktur gör och det kan vara en av förklaringarna till att just öronbehandling är extra effektivt vid just stress, oro, depression och sömnsvårigheter.
Vid en öronakupressurbehandling utgår man från  metoden  NADA.(= National Acupuncture Detoxification Association)Där man har sett positiva effekter  på  bl a Stressproblematik, högkänslighet, oro, ångest och depression.
Med NADA påverkas de kemiska ämnena där det uppstår obalanser pg.a stress, oro, depression och sömnlöshet. Nivåer av serotonin, oxytocin, Gaba och kortisol ( ett av kroppens viktigaste stresshormon) balanseras, vilka är samma substanser som anti-depressiv medicin arbetar med.

Kan man verkligen påverka så mycket via örat?

I örat finns nerver som sörjer dels för kontakten mellan örat, ansiktet, nacken, armen och hjärnan, samt vagusnerven som är den nerv som har kontakt med våra inre organ. På ett enda ställe på kroppen kommer vagusnerven upp till ytan och det är i öronsnäckan; conchan. Därför kan vi genom att stimulera punkter i örat faktiskt nå och påverka de inre organen och en teori är att det är därför som öronakupressur är så effektivt.

Denna metod kan man göra fristående, gärna en kur om 6 ggr alt tillsammans med annan terapiform.

Öronakupressur :300 kr (30 min)  klippkort 1500 kr.

Varmt välkomna att prova!

 

Posted in Uncategorized

Boka tid

Boka tid

Köp presentkort